5S


Tänkte skriva lite om dom 5 S:en idag. skuld,saknad,svek,skam och stress.

Skuld:

- Vi känner nog alla skuld någon gång i livet. Man kanske har pratat skit om någon, man kanske har gjort helt fel. Jag kan känna skuld om jag tex har haft sex. Men det kan vara för att jag är Kristen, och som kristen ska man väl vänta? Det är lite samma som Skam.

Saknad

- Är nog någonting vi alla känner många gånger i livet. Ibland kan det vara saknaden av någon man håller kär, men man kan också sakna saker som man har tappat bort.

Svek

- Vi har nog alla blivit svikna någon gång i livet. Man kan bli sviken av sin kompis, av sin familj, av jobbet, av plugget osv. Man kanske inte får det betyget man ville ha, eller den löneförhöjningen man vill ha.

Skam

- Skam. Jag brukar känna skam ibland. Det gör vi nog alla, men jag brukar göra det för att jag är kristen, men inte vågar gå ut och säga det, som dom flesta gör. Jesus betyder minst lika mycket för mig, som er, bara det att jag inte VÅGAR gå ut och säga det högt. Jag kan känna skam för att jag har sex med killar. Man ska väl vara oskuld och ren och fin tills man gifter sig? Dock läste jag ett bibelord här om dagen.

”Allt är tillåtet, men allt är inte nyttigt. Allt är tillåtet, men allt bygger inte upp. Ingen skall söka sitt eget bästa, utan var och en den andres.”
- 1 Kor.10:23,24

- Allt är tillåtet, men allt är inte nyttigt. Jag FÅR alltså ha sex, om jag väljer det. Men det kanske inte är nyttigt, just för skammen efteråt.

Stress

- Jag satt på bussen igår, och såg en tjej som sprang till bussen, trots att det var ett tiotal folk som skulle kliva på innan henne. Ibland sitter jag på Stationen i Uppsala och kollar på alla som kutar till Pendeln mot Stockholm. Vad är det som får oss att stressa så? Är vi så dåliga att passa tider? Jag blir nervös om jag inte står vid busshållsplatsen minst 15minuter innan bussen ska komma. Likadant med Tåg, om jag ska åka någonstans. Varför stressar vi? Vi vet ju att stress inte är bra, så varför?

Mera kommer nog senare.

/Bäver.

Inga kommentarer

Inga kommentarer ännu.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lämna en kommentar


My Life. is proudly powered by WordPress and themed by Mukka-mu

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu